Vi arbetar för att vara en engagerad samhällsmedborgare på olika sätt. Våra insatser fokuseras främst till de geografiska områden där vi verkar genom en rad olika insatser.
Vi eftersträvar framför allt att;
Vi arbetar utefter några av EUs Globala mål, här nedan kan ni läsa mer om respektive område som vi valt att fokusera lite extra på;
Klicka på bilderna nedan för mer information.
Att ta ett socialt ansvar och engagera oss i vår lokala miljö har alltid varit viktigt för oss på FSD. Vi främjar en aktiv livsstil och har därför valt att engagera oss i olika sportrelaterade lokala organisationer och föreningar för barn och ungdomar. Utöver dessa engagerar vi oss i en del större organisationer och föreningar som stödjer personer som behöver en hjälpande hand.
Som ett ledande kompetensföretag är kompetensutveckling och kunskapsöverföring en grundpelare i verksamheten. Inom verksamheten uppmuntrar vi till kompetensutveckling vilket inte bara innebär utbildningar och konferenser utan att vi även sprider kunskap inom och mellan våra kontor genom gemensamma workshops, lösningsbank och teknikforum.
Inom vårt Teknik och Utvecklingsråd (ToUR) arbetar vi ständigt med att utveckla kunskap och processer för verksamheten. Vi engagerar oss dessutom i olika externa forskningsprojekt.
Vi vill bidrar till ett säkrare samhälle. Detta gör vi bland annat genom ett nära samarbete med flera universitet och högskolor bland annat Lund Tekniska Högskola, Luleås Tekniska Universitet och Chalmers Tekniska Högskola i Göteborg. Vi sprider även kunskap genom att hålla föreläsningar på olika konferenser, webinar och andra utbildningar. Vi publicerar regelbundet olika artiklar inom intressanta och relevanta områden.
Jämställdhet handlar om en rättvis fördelning av makt, inflytande och resurser mellan kvinnor och män och är en förutsättning för hållbar utveckling i såväl samhället som i näringslivet.
Sverige hamnar på första plats som det mest jämställda EU-landet när European Institute for Gender Equality (EIGE) har kartlagt jämställdheten i alla EU:s medlemsländer år 2019 – men detta återspeglas inte i näringslivet.
För oss på FSD är jämställdhet viktigt. Vi ska som arbetsgivare tillsammans med våra medarbetare samverka för att uppnå jämställdhet och jämställdhetsfrågorna ska vara en integrerad del i hela organisationen och dess arbetssätt. Detta innebär bland annat att såväl vid rekryteringar som utvecklingsinsatser och lönesättning arbetar vi för att kvinnor och män ska ha samma förutsättningar och att vi gemensamt ska verka för en främjande organisation där diskriminering kopplat till samtliga diskrimineringsgrunder förebyggs.
Det är våra medarbetare som gör oss till branschledare idag och hjälper oss att forma morgondagens samhälle. Vi är stolta över vår inkluderande arbetsmiljö som främjar en stöttande atmosfär och uppmuntrar såväl individuell utveckling som starka team.
Vår övergripande ambition är att ta till vara potentialen hos varje anställd och använda våra individuella och kollektiva styrkor för att driva vår nuvarande verksamhet och omvandlas på ett sätt som passar morgondagens affärsbehov. Vi strävar efter att vara förstahandsval som arbetsgivare och kunna locka till oss och behålla de talanger vi behöver.
Långsiktig lönsamhet är ett grundläggande villkor för oss som bolag. Det innebär att vi ska gå med vinst, en vinst som vi kan återinvestera i verksamheten och dess fortsatta utveckling.
Tillsammans med våra kunder arbetar vi aktivt för att hitta de bästa lösningarna för att utveckla hållbara städer och samhällen. Inom FSD bygger vi vår kultur på omtanke och medarbetarnas engagemang där både fysisk och mental hälsa är i fokus. Vi arbetar aktivt med att minimera vårt klimatavtryck genom att minska antalet flygresor, samåkning i projekt, cykelpool på kontoren samt att våra företagsbilar är klassade som miljöbilar.
Vi vill vara med och bidra till att förbättra miljön och har därför satt upp flera interna miljömål som rör energi- och resursförbrukning, avfallshantering, transporter, produktval, etc. Förutom våra miljömål som utvärderas årligen har vi vid flera tillfällen fått chansen att göra brandprojekteringen i projekt med miljöcertifierade byggnader som tex Sunda hus och BREAM.
En stor del av vårt arbete innebär att vi utför brandteknisk i projektering av ny- eller ombyggnationer av byggnader. Byggbranschen står för en stor del av Sveriges totala utsläpp och vi arbetar för att lyfta miljöfrågan när det finns avgörande skillnader mellan olika brandtekniska åtgärder. Här är vi en aktiv medlem inom LFM30 som verkar för en klimatneutral bygg- och anläggningssektor.
Vi är sedan 2009 ISO-certifierade enligt ISO 9001 och ISO 14001. Årligen görs både internrevision och extern revision.
Vi prioriterar partnerskap där vi tillsammans med andra aktörer kan dela kunskap och åstadkomma mer omfattande och långvariga resultat utifrån de identifierade hållbarhetsmålen.
Vi samarbetar bland annat med Ingenjörsbyrån Andersson & Hultmark, Örebro Byggstatik och BSV Arkitekter & Ingenjörer. Vi är även en engagerad partner inom LFM30.